De Dorpsraad is een vereniging (met statuten) met een door de leden gekozen bestuur. Het huidige bestuur is als volgt samengesteld:

Anton Klunder (voorzitter) , Domien Reinders (aftredend penningmeester) , Helene Jonker (algemeen bestuurslid). Sanne Bernhart (algemeen bestuurslid) en Bob Bessem (algemeen bestuurslid).

Anton Klunder (voorzitter bestuur)

Als lid van het bestuur van de Dorpsraad Loenen aan de Vecht stel ik mij graag voor. In het najaar van 2017 zijn wij (José en ik) in de Lutgerslaan komen wonen. We kwamen vanuit Utrecht en laatstelijk De Bilt, maar de start lag ooit in Breukelen, waarbij José toen op het hoofdkantoor van Tupperware werkte, jaja. Onze kinderen, drie stuks, wonen op respectievelijk Texel en in Utrecht en in Amsterdam. Mijn werk bevindt in Uithoorn/Aalsmeer en de verhuizing naar Loenen, vanuit De Bilt, halveerde de reistijd, tegenwoordig nog alleen de N201 af, ook een mooi onderwerp….

Zakelijk zijn wij een grote importeur van snijgroen, het groene blad in een mooi gemengd boeket bloemen, dus als de bloemist vraagt ‘zal ik er wat groen bijdoen: “heel graag”.
Sinds onze komst zijn wij fervente wandelaars in onze prachtige omgeving, en zeker sinds Corona zijn we dagelijks vóór 7 uur in de ochtend al in het dorp te zien, genietend van de frisse lucht, de historische straatjes en rustige atmosfeer. Ik wil graag betrokken zijn bij dorp en bewoners, en meebouwen aan een mooi dorp en levende gemeenschap, en ben op basis daarvan in contact gekomen met de Dorpsraad. Ik hoop door mijn komst een bijdrage te kunnen leveren, en door vernieuwing van de website, intensivering van de communicatie, en ledenwerving, de betrokkenheid van de bewoners en de verbondenheid met de dorpsgenoten te kunnen vergroten. Bovenal is het mooi iets moois te kunnen doen voor Loenen.

Domien Reinders (penningmeester)

Ik ben geboren in Groningen. Na een studie Retail Management heb ik in het begin gewerkt in de evenementen sector (Jaarbeurs Utrecht) waar ik verantwoordelijk was voor de hallen exploitatie van retail vakbeurzen. Maar ik ben nu al ruim 20 jaar werkzaam als facilitair- en huisvestingsmanager. Jarenlang was dit als beheerder van grote winkelcentra. Momenteel ben ik verantwoordelijk voor alle aspecten van de kantoorhuisvesting van de gemeente Hilversum (techniek, bouwkundig en allerlei aanverwante dienstverleningen zoals interieur, beveiliging, energie etc.). Een ander aandachtsgebied waar ik passie voor heb is duurzaamheid. Al deze aspecten brengt ik dan ook graag in bij de dorpsraad.

Samen met Paula en zoontje Huub en dochtertje Noor woon ik al enkele jaren in Loenen. Eerst 2 jaar in Kerklaan, daarna 5 jaar in Cronenburgh en sinds 2017 aan Oud Over. Naast de dorpsraad ben ik actief in meerdere verenigingen. Dit varieert van taken voor de roeivereniging (Nijenrode), de scouting (Abcoude) en de ouderraad van school. Sinds mei 2018 ben ik lid van het bestuur en sinds mei 2020

Sanne Bernhart (algemeen bestuurslid)

Mijn naam is Sanne Bernhart geboren in Amsterdam en opgegroeid in IJsselstein. In 2004 kwam ik samen met mijn man Martin Baambrugge te wonen, waar ik veel plezier gewerkt heb aan de oprichting en uitbouw van mijn eigen bedrijf voor een gezonder leven; Kyosan.

2022 was het tijd voor een nieuwe omgeving en zijn we verhuisd naar het prachtige Loenen aan de Vecht. Dit niet in de laatste plaats omdat mijn bedrijf hier al sinds 2015 het oude Dorpshuis van Loenen had betrokken, hetgeen nu onderdak bied aan zowel de dansschool OVKB als mijn eigen bedrijf, Kyosan, waar ik werk als lifestyle coach en trainer.

Mijn professionele reis begon met een opleiding in pedagogie en later een baan in het Montessori-onderwijs. Met name de visie van Maria de Montessori heeft mijn passie voor het begeleiden en inspireren van anderen aangewakkerd. De overstap naar het trainen en begeleiden van mensen als lifestyle coach was een gevolg van de speurtocht naar een gezond leven. Met opleidingen in voedingsleer en als sporttrainer. 

In mei 2024 ben ik officieel benoemd tot algemeen bestuurslid tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV).

Het mag duidelijk zijn dat sport een passie van mij is, specifiek fitness en bootcamp maar ook golf. Als teamcaptain heb ik 5 jaar het Loenense Dames 1 golfteam mogen leiden, wat me veel voldoening heeft gegeven en mijn leiderschapsvaardigheden heeft versterkt.

Met Kyosan richt ik me op lifestyle coaching en training. Mijn doel is om mensen te helpen een gezonde en evenwichtige levensstijl te ontwikkelen. Een visie die ik ook graag breder zie en letterlijk en figuurlijk wens voor iedereen in Loenen aan de Vecht. Daaraan draag ik graag mijn steentje bij, want alleen samen kunnen we werken aan een betere en gezondere toekomst voor jong en oud. 

Helene Jonker

Helene Jonker

Bob Bessem (algemeen bestuurslid)

Als nieuw lid van het bestuur van de Dorpsraad Loenen aan de Vecht wil ik wat meer over mijzelf vertellen. Mijn naam is Bob Bessem. Ben geboren en getogen in Amsterdam en heb ook nog 15 jaar in Zaandam gewoond. Ik werk als technisch adviseur voor een grote industriële dienstverlener, adviseer hierbij een heel brede groep klanten over het gebruik van aandrijvingen voor verschillende machines.

Omdat wij een grote wens hadden om in eigen beheer een woning te bouwen zijn wij vanuit Zaandam op zoek gegaan naar bouwkavels, hierbij zijn we na een flinke zoektocht bij het eerste deel van Cronenburgh terecht gekomen. Als één van de eerste bewoners zijn wij in april 2007 verhuisd naar de Stoopendaalweg 18. Omdat wij veel plezier halen uit het hele proces van bouwen begon het na een aantal jaren weer te kriebelen en hebben wij opnieuw de stap gewaagd en hebben wij voor de tweede keer in eigen beheer gebouwd, nu aan de Ligtelijnweg waar wij met veel plezier wonen. 

Naast dit werk en gezinsleven probeer ik regelmatig te sporten oa. hardlopen, fitness en zeilen. 
Ik wil samen met de bewoners van Loenen zorgen dat wij een mooie en prettige leefomgeving houden.

© 2024 Dorpsraad